Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής για ομαδικές απολύσεις (video)

 

«Τα επί των προθέσεων της τρόικας και επί των παραχωρήσεων ή υπογραφών, που έχει βάλει η κυβέρνηση τα μαθαίνουμε απ’ έξω. Εκεί (σ.σ. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) μας το λένε καθαρά», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του STAR.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του συστήματος των ομαδικών απολύσεων και προοιωνίζεται ότι πάμε σε ομαδικές απολύσεις. Η κυβέρνηση δεν το λέει καθαρά. Αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης για την τρόικα […] και πρέπει να έχει τελειώσει Νοέμβριο του 2013».

«Αυτό που θα περιμένουμε είναι αλλαγή του status των ομαδικών απολύσεων ενόψει των αλλαγών στην αμυντική βιομηχανία, σε υποκαταστήματα τραπεζών γιατί μπροστά μας βρίσκεται το ζήτημα αναδιάρθρωσής τους», υπογράμμισε ο Νίκος Χουντής.

«Αυτό που έχουμε δει τελευταία είναι επιχειρήσεις να φεύγουν από την Ελλάδα όχι γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί χαμηλό εργασιακό κόστος ή ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, αλλά γιατί έχει μειωθεί η ζήτηση, λόγω της πτώσης της αγοραστικής δύναμης και επίσης είναι πολύ μεγάλο το επενδυτικό ρίσκο, γιατί είναι ακριβή η δανειοδότηση στην Ελλάδα», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s