Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Ασπίδα προστασίας της κοινωνίας, μάχη με το νεοφιλελευθερισμό (Video)

«Ξεκινά ο μεγάλος αγώνας για την προστασία των συνταξιούχων, ο αγώνας για τη μεταρρύθμιση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος» διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας τη μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση και για την επαναφορά της δημοκρατικής κανονικότητας στην αγορά εργασίας και την επαναφορά των ΣΣΕ.

«Η μάχη με την ολιγαρχία και το νεοφιλελευθερισμό είναι μπροστά μας» τόνισε μιλώντας για τα κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από ακραίους οικονομικούς κύκλους στην Ε.Ε., εγχώριες δυνάμεις και δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την σταθεροποίηση της οικονομίας, την επιτυχή ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης και την απομείωση του χρέους, η χώρα θα καταφέρει σύντομα να ξεφύγει από την επιτροπεία και την άρση της κυριαρχίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Η πολυδιάστατη ενεργητική πολιτική εγγύηση για την αναβάθμιση της χώρας ως παράγοντα σταθερότητας της περιοχής

Με αναφορές την πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική της χώρας και το προσφυγικό ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες επαφές με τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους και τις σχέσεις συνεργασίας με το Ισραήλ. Παράλληλα μίλησε για το σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο της χώρας στις σχέσεις της Τουρκίας και Ε.Ε.

Τόνισε επίσης ότι με την πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική που επιλέγει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, η Ελλάδα μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης ενώ αναβαθμίζεται η δυναμικής της χώρας μέσα σε συνθήκες ευρύτερες αποσταθεροποίησης στην περιοχή με δεδομένη την απρόβλεπτη διεθνής συγκυρία.

Εγχώριες δυνάμεις και δημοσιογραφικά συγκροτήματα δεν δίστασαν να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της χώρας ταυτιζόμενοι με την παραφιλολογία για έξοδο από την συνθήκη Σένγκεν και τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της παγκόσμιας οικονομίας.

Με την επίσημη διάψευση που ακολούθησε δόθηκαν συγχαρητήρια στον αν. υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Στόχος η απομείωση του χρέους μέσα στο 2016

«Θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, τη διεθνή θέση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θέτει ασπίδα προστασίας για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους με την προστασία πρώτης κατοικίας, τις 100 δόσεις, και τη ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να καλέσουμε σε συστράτευση για τη διαμόρφωση εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής προστασίας των συντάξεων. Όλα τα υπόλοιπα είναι ευφάνταστα σενάρια για να τρέφονται η κίτρινη ενημέρωση και όσοι ελπίζουν ακόμα σε παρενθέσεις και οικουμενικές τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ο μεγάλος στόχος είναι η απομείωση του χρέους που αφορά τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να βγούμε από την άρση της κυριαρχίας μας. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2016, μετά το τέλος της αξιολόγησης. Δηλαδή, η δυνατότητα επιστροφής στις αγορές και άρα ίσως δεν χρειαστούν όλα τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει έως το 2019, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι πλέον διαμορφώνεται ένα κλίμα που η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Υπογράμμισε επίσης το δημοσίευμα Wall Street Journal για τα σχέδια απομείωσης του χρέους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δική μας υπόθεση» για την ανασυγκρότηση του τόπου

Η επιτυχής εξέλιξη με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στοιχίζοντας στο ελληνικό δημόσιο πολύ λιγότερο από ό,τι υπολογιζόταν και οδηγεί στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και αυτό στενοχώρησε πολλούς. Οι δυνάμεις του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού και του χρεοκοπημένου εγχώριου πολιτικού συστήματος θέλουν την αποτυχία μας.

Η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, η γενίκευση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και φυσικά ο στρατηγικός στόχος της απομείωσης του ελληνικού χρέους όλα αυτά θα σηματοδοτήσουν το τέλος της επιτροπείας και της άρσης της κυριαρχίας που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο στρατηγικός στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2016.

Το κόμμα για να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σχέσης με την κοινωνία τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι το κόμμα πρέπει να έχει συνεχή και διαρκή παρουσία στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια, στα κινήματα κ.α.

«Το κόμμα δεν πρέπει να είναι παρακολουθητής των εξελίξεων αλλά να συνδεθεί οργανικά με την κυβέρνηση». Με σύνθημα να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ δική μας υπόθεση μπορούμε να οργανώσουμε ένα συνέδριο ζωντανό εργαστήρι πολιτικού διαλόγου που θα αφορά την ίδια την κοινωνία όπου το ζητούμενο θα είναι η διαδικασία της ανασυγκρότησης με στόχο της παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Κατ. Μπρ.

 


Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και το επικείμενο συνέδριο, τo Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Το πρόγραμμα εργασιών: Σάββατο 12/12/ 10:30 – 21:00, Κυριακή 13/12/ 10:30 – 19:00

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: