Ευ. Αποστόλου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τους αγρότες

Τη μάχη για τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των αγροτών δίνει η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος σε τομείς όπως η εκπόνηση των διαχειριστικών προγραμμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των προστίμων, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, και την ανάκτηση χρημάτων, με τα οποία ενισχύθηκαν αγρότες από τα πακέτα Χατζηγάκη, Μωραϊτη και Κοντού και πλέον τα καταλογίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικά για την υποχρέωση ανάκτησης ενισχύσεων, ο Ευ. Αποστόλου είπε ότι το υπουργείο κινείται με τέτοιο τρόπο που – ειδικά για τις ανακτήσεις του πακέτου Χατζηγάκη- να απαλλαγεί μεγάλο μέρος των αγροτών. Ξεκαθάρισε όμως ότι το θέμα των ανακτήσεων θα έρθει στη Βουλή ώστε να δώσουν λόγο εκείνοι που ευθύνονται και να ξεκαθαρίσει αν πρέπει εκείνοι να πληρώσουν για τις ενέργειές τους.

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε και για το ζήτημα της αγροτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, λέγοντας ότι βγήκε στη διαβούλευση το πλαίσιο για το συνεργατισμό, ενώ σε τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται και η νομοθετική πρωτοβουλία για τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

Σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν με τις πληρωμές αγροτών υπενθύμισε ότι η νέα ΚΑΠ είναι μειωμένη κατά 15%, ενώ η κατανομή γίνεται πλέον σε τρεις περιφέρειες. Ο υπουργός τόνισε ότι το υπολειπόμενο ποσοστό (46%) της ενιαίας ενίσχυσης θα καταβληθεί το Φεβρουάριο μέσα από το οποίο θα καλυφθεί μεγάλο μέρος των αγροτών που στην πρώτη κατανομή τους αναλογούσε ποσό μικρότερο από 250 ευρώ και μάλιστα αθροιστικά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: