«Ανάκτηση κυριαρχίας, σύγκρουση με τη διαφθορά» – Αυτά είναι τα 11 σημεία δράσης για το 2016

Μήνυμα δικαίωσης των αγώνων και των διεκδικήσεων των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης δείχνει τι σημαίνει ριζοσπαστική πολιτική σήμερα» είπε χαρακτηριστικά, «είναι φανερό ότι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης υπερβαίνει τα όρια της συμφωνίας με τους δανειστές». Κόκκινη γραμμή μας το ασφαλιστικό, είπε, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα γίνει καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις. Στόχος η ανάκτηση της κυριαρχίας μας και η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, σημείωσε  κλείνοντας.

Όπως σημείωσε, ο Αλέξης Τσίπρας «αντικαταστήσαμε τις πρακτικές του παρελθόντος που είχαν βυθίσει τη χώρα σε βαθιά κοινωνική κρίση, όπως η διαπλοκή και η διαφθορά, και αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία με κυρίαρχο στόχο, την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

«Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγγειλε ότι μέχρι τα μέσα Γενάρη η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή την πρόταση της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 11 δράσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2016:

1. Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει,ακόμη κι αν δεν υπάρχει συναίνεση. Με στόχο να επανασυσταθεί το ΕΣΡ, θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι δυνατοί νόμιμοι τρόποι, ώστε σε μια διαδικασία αδιάβλητη, να μπει μια τάξη σύμφωνα με το νόμο και να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεί

2. Νέος αναπτυξιακός νόμος τον Ιανουάριο και παράλληλα το ΕΤΕΑΝ σε δημόσιο αναπτυξιακό ταμείο

3. Η καταθεση του νσ για τη δημόσια διοίκηση που ειναι έτοιμο.

4. Ψήφιση ρυθμίσεων για κάρτα ανασφάλιστων και μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία

5. Κατάθεση του νσ για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα

6. Κατάθεση του νσ για την έρευνα, ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, για να ενισχυθεί ένα σημαντικό κομμάτι, που στέλενει μετανάστες το πιο υψηλό επιστημονικό δυναμικό μας

7. Κατάθεση νσ για την παραγωγή δημόσιων έργων, το οποίο αλλάζει: 1. Ενιαίο δημόσιο σύστημα αδειοδότησης έργων, 2. παρακολουθησης έργων 3. ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης διοδίων αναλόγως με τα χλμ που διανύει κανείς

8. Κατάθεση νσ για ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων

9 . Κατάθεση  ψήφισησ νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού – ποτών

10. έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το λαθρεμπόριο καυσίμων

11. Ο νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη της διαπλοκής, μια τελευταία ευκαιρία σε όσους απέκρυψαν έσοδα στο παρελθόν να να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς να έχουν τις επιπτώσεις που αργά και γρήγορα θα έχουν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s