ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

1

2
Πραγματοποιήθηκε χθες (18/4/16) η σύσκεψη των φορέων Υγείας του νομού Χαλκιδικής που προκάλεσαν η Επιτροπή Υγείας και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στην οποία και συμμετείχαν η βουλευτής Κ. Ιγγλέζη και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Σ. Πλωμαρίτης.
Η σύσκεψη είχε ως σκοπό την ανάδειξη της συνολικής εικόνας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και οι εμπλεκόμενοι σε αυτόν αλλά και η συζήτηση για την επίλυσή τους. Στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων τέθηκαν οικονομικά, διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα με πρώτο και κυρίαρχο τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Από την μεριά του Στ. Πλωμαρίτη έγινε σαφές ότι η κατάσταση στην υγεία και στο νομό Χαλκιδικής είναι αποτέλεσμα των 5ετών καταστροφικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων που αποδυνάμωσαν σε οριακό σημείο την λειτουργία τόσο του Γ.Ν.Χ όσο και των Κ.Υ. 
«Η προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης» τόνισε, «ήταν και παραμένει, το σταμάτημα της κατάρρευσης με την οικονομική ενίσχυση της πολιτείας, οι θετικές διοικητικές παρεμβάσεις σε λειτουργικά θέματα, η επικείμενη πρόσληψη χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών (για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια) αλλά και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης με το παράλληλο πρόγραμμα στην υγεία και το επικείμενο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία. «Μην είμαστε ισοπεδωτικοί, έχουν γίνει πολλά πράγματα από αυτήν την κυβέρνηση που λειτουργεί σε ένα άσχημο περιβάλλον αλλά και που ανάλαβε μια κατάσταση και με πολλές στρεβλώσεις. Υπάρχουν όντως προβλήματα, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να τα επιλύσουμε, όμως από τη μια μεριά η προτεραιότητα της κυβέρνησης για άμεση λύση σε επείγουσες ανάγκες στην περιορισμένη οικονομική δυνατότητα που έχει, και από την άλλη η αυταπάρνηση των εργαζομένων, σώζουν αυτήν την στιγμή το σύστημα υγείας» ενώ ανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 5 ιατρών στο Γ.Ν.Χ. και την ενίσχυση του σε νοσηλευτικό προσωπικό. Σε πολλές αναφορές των παρευρισκομένων για άλλα ζητήματα κυρίως κάποιων λειτουργικών δυσλειτουργιών, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις και σε άλλα επιφυλάχτηκε για άμεσες λύσεις.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκδικής, Κ. Ιγγλέζη, υπεραμύνθηκε το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης στην Υγεία, επικεντρώθηκε και αυτή στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την διάθεση της κυβέρνησης για λύσεις όπου είναι είναι δυνατόν. «Δεν κάνουμε αυτά που θέλουμε αλλά στην παρούσα φάση αυτά που μπορούμε, έχοντας ως πρώτη στόχευση την ύπαρξη του συστήματος υγείας παράλληλα με την ανακούφιση των πολιτών και την ελεύθερη πρόσβασή τους στην υγεία, πρωτίστως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» και δεσμεύτηκε για την προώθηση ορισμένων ζητημάτων σε κυβερνητικό επίπεδο με  άμεσο την λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.
Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Σ. Παπαματθαίου, τόσο στην εισήγησή του όσο και στο κλείσιμο της σύσκεψης, επικεντρώθηκε στην ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην υγεία, να εμπλακούν δυναμικά και με θετική διάθεση στην διαδικασία ανασυγκρότησης που επιχειρείται. «Για πρώτη φορά η Αριστερά είναι στην κυβέρνηση της χώρας, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Μπορεί κάποιος να χρεώσει απειρία, ολιγωρία, ακόμα και λάθη από την μια μεριά, αλλά από την άλλη υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες,  η αναμέτρηση με στρεβλώσεις δεκαετιών και η ειλικρινής διάθεση για προσφορά στην κοινωνία με προτεραιότητα στην παροχή υγείας. Αυτό μας γεμίζει με χαρά αλλά και με ευθύνη για να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε. Και σε αυτήν την προσπάθεια, χρειαζόμαστε ενεργά συμμέτοχους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο της υγείας αλλά και την κοινωνία ολόκληρη, έξω από λογικές και πρακτικές ανάθεσης».
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s