Συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup (Video)

Συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup (Video)

«Το χρέος θα αποτελέσει κομμάτι της συμφωνίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι «τελειώνει ο φαύλος κύκλος των τελευταίων χρόνων» «πολλά ζητήματα επιλύθηκαν σήμερα». «Κάναμε μια πρώτη συζήτηση για το χρέος. Είναι ξεκάθαρη η αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να επιλύσουν το ζήτημα. Τρία επίπεδα της συζήτησης για το χρέος, βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο. Προϋπόθεση η ολοκλήρωση επιτυχώς του προγράμματος. Μεγάλη ανακούφιση ότι αρχίζουμε να μιλάμε για τη διαχείριση του χρέους».

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Έγινε δεκτή η πρόταση της Ελλάδας για τον δημοσιονομικό μηχανισμό. Αναφορικά με το χρέος δήλωσε ότι θα εξετάζεται ανά έτος.

«Ένας ξεχωριστός μηχανισμός που θα είναι έτοιμος σύντομα θα εξετάζει τη βιωσιμότητα του χρέους» και συμπλήρωσε: «Τις επόμενες εβδομάδες θα θέσουμε όρια στις ειδικές τεχνικές ομάδες για να έχουμε ανάλυση περί σταθερότητας της Ελλάδας και για να μείνει σε πορεία ανάπτυξης η οικονομία της χώρας». «Στις 24 του μήνα θα μιλήσουμε εκτενώς και για το μακροπρόθεσμο πλάνο και για όσα αναλύσαμε σήμερα».

Κόκκινη γραμμή να τηρηθούν κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ απέκλεισε κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Το ΔΝΤ αποτελεί κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή του ταμείου.

Δεν επιβάλλουμε εκ του προοιμίου μέτρα αλλά ζητάμε να νομοθετηθεί ο μηχανισμός των προληπτικών μέτρων, ώστε αν χρειαστούν, να μπορούν να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: