Παραδίδεται τον Ιούνιο το οδικό τμήμα Ποτίδαιας – Κασσανδρείας

Στην κυκλοφορία παραδίδεται τον Ιούνιο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία που αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.

Ο σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, μήκους 18 χιλιομέτρων, αναμένεται να μειώσει κατά πολύ τον χρόνο του ταξιδιού των κατοίκων και επισκεπτών. Διαθέτει δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, στηθαίο ασφαλείας στη μέση και ανισόπεδο κόμβο στις Φώκιες, που θα διοχετεύει την κίνηση προς τις Φώκιες και τη Σάνη.

Ωστόσο, την ίδια κατάσταση με τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που κινούνται στο τμήμα του δρόμου, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, πριν από την Ποτίδαια. Για το εν λόγω τμήμα υπάρχουν ζητήματα με τον ανάδοχο και θα δρομολογηθεί η διαδικασία ανάδειξης νέου αναδόχου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, ύστερα από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τη διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Ο κ. Τζιτζικώστας, ειδικά για το τμήμα πριν από την Ποτίδαια, ζήτησε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αναδόχου να λάβει η «Εγνατία Οδός» μέτρα για τη σήμανση της περιοχής και να έλθει σε συνεννόηση με την Τροχαία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολος Αντωνούδης, εκτίμησε πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο έργο και εφόσον αρχίσουν οι εργασίες, τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από τότε. Σε κάθε περίπτωση εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα λειτουργεί οπωσδήποτε το καλοκαίρι του 2017.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s