Εισαγγελική έρευνα για την συμπληρωματική σύμβαση κατασκευής του δρόμου Ποτίδαιας – Κασσάνδρας

Προκαταρτική εξέταση για την συμπληρωματική σύμβαση στο έργο κατασκευής του δρόμου Ποτίδαιας – Κασσάνδρας παρήγγειλε την Τρίτη ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, μετά και τη μηνυτήρια αναφορά της επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια – Κασσάνδρεια του Οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας ν. Χαλκιδικής».
Η ΡΙΖΑΡΕΝ καταλογίζει σοβαρή ζημία του ελληνικού δημοσίου από το έργο ενώ επισημαίνει τη ταύτιση αναθέτουσας αρχής και φορέα υλοποίησης στο πρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την αντίδραση της κατασκευάστριας εταιρείας στην αίτηση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για επανέλεγχο του έργου.
Ειδικότερα στη μηνυτήρια αναφορά της ζητά να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων και επισημαίνει πως «για το εν λόγω έργο, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον κύριο Περιφερειάρχη της ΠΚΜ στις 13/06/2016, υπογράφτηκε Συμπληρωματική σύμβαση μόλις 3 ημέρες πριν τα εγκαίνια του έργου ,δηλ. στις 10/06/2016 , συνολικού προϋπολογισμού  10.805.096,49 Ευρώ. Το βασικό μέρος της  ανωτέρω περιγραφείσας συμπληρωματικής σύμβασης αφορούσε « Πρόσθετο μεταφορικό έργο για εισκόμιση θραυστών υλικών Ε4 και αδρανών υλικών οδοστρωσίας και ασφαλτικών » με προϋπολογισμό για το κομμάτι αυτό 8.674.456,00 Ευρώ. Επειδή στο περιγραφόμενο έργο, κατά την άποψή μας, συντρέχει περίπτωση σοβαρής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και δη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία δύναται να έχει προκληθεί από παράνομες ενέργειες και παραλήψεις των αρμόδιων οργάνων και υπηρεσιών.  Επειδή αναθέτουσα αρχή και φορέας υλοποίησης του ανωτέρου έργου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή η με δημόσιο τρόπο τοποθέτησή μας στα όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για επανέλεγχο του συγκεκριμένου έργου προκάλεσε την μήνιν  της κατασκευάστριας εταιρίας εναντίον της Περιφερειακής Παράταξης που νομίμως εκπροσωπώ».
Στην αναφορά της προς το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ) υπογραμίζει πως «θεωρούμε  ότι με την υπογραφείσα συμπληρωματική σύμβαση ,πιθανόν να συντρέχει περίπτωση σοβαρής ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» και προσθέτει πως «έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη υπογραφείσα σύμβαση πρέπει να επανελεγχθεί για την νομιμότητά της, παρακαλούμε για τη διενέργεια ελέγχου από την υπηρεσία σας».
Τέλος, υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για το θέμα η οποία προκάλεσε την αποστολή εξωδίκου από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο οποίο κάνει λόγο για «ψευδές και συκοφαντικό» καθώς και για «δυσφημιστικό και υβριστικό» δημοσίευμα. Το εξώδικο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΡΙΖΑΡΕΝ τόσο με τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και με διευκρινιστική ανακοίνωση.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s