Δελτίο Τύπου του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την υπολειτουργία του Γ.Ν.Χ.

 

Στην Ελλάδα του 2016, την Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης και των καταγεγραμμένων ελλείψεων και προβλημάτων τα οποία έχουν συσσωρευτεί από το παρελθόν, θα ήταν λάθος να μην παραδεχτούμε τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στο χώρο της Υγείας κυρίως από την ελλειπή χρηματοδότησή της. Η Χαλκιδική δεν αποτελεί εξαίρεση παρότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες καθημερινά από την προσωρινή Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εργαζομένους, με συντονισμένες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, να καλυφθούν τα κενά και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Χαλκιδικής.

Όντως, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία στο σύστημα δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο Νομό μας, είναι οι απλήρωτες εφημερίες των ιατρών, των παρελθόντων ετών. Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (στο οποίο και συμμετέχουν μέλη του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής) αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και ευαισθησία το συγκεκριμένο θέμα έχει προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

Στις 27 Ιουνίου 2016, αποφασίστηκε η έγκριση υποβολής αιτήματος στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης για την έκτακτη επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής είτε μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής κατά τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014 2015 και 2016 (α΄ πεντάμηνο) καθόσον δεν υπάρχει δυνατότητα άλλου τρόπου αποπληρωμής τους. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι δαπάνες των εφημεριών των μετακινούμενων ιατρών θα καλύφθούν από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Μεταξύ άλλων, για τις ελλείψεις στην παθολογική κλινική και το παιδιατρικό τμήμα, το Τμήμα Υγείας του Νομού έχει προχωρήσει στις ακόλουθες πρωτοβουλίες και προτάσεις. Έχει ήδη ζητηθεί, να συμπεριληφθεί στις νέες προσλήψεις,  η ειδικότητα του παθολόγου και να μετακινηθούν οι μαίες πίσω στις οργανικές τους θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, για να ενισχυθεί η γυναικολογική κλινική. 

Τα συγκεκριμένα θέματα αποτελούν μία «προβληματική» κατάσταση που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής εδώ και αρκετά χρόνια και δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις για να επιλυθεί όταν και όπως έπρεπε.

Φυσικά και αναγνωρίζουμε το σύνολο των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλονται από τους γιατρούς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Είναι οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα, που καταβάλλουν προσπάθειες για να παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους πολίτες της Χαλκιδικής κάτω από αντίξοες συνθήκες και κρατούν «ζωντανή» την ύπαρξη του Νοσοκομείου στο Νομό.

Σε αυτή τους την προσπάθεια, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης γιατί μόνο μέσα από μία συλλογική προσπάθεια και εν αναμονή και της άφιξης του νέου διοίκητή του Νοσοκομείου, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και περίθαλψης και να βελτιώσουμε την εικόνα της Υγείας στο Νομό Χαλκιδικής.

Πιστεύουμε άλλωστε, ότι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου με την τοποθέτηση του, και σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με την 4η ΥΠΕ, θα πρέπει να επισπεύσουν τις ενέργειες τους και να ασχοληθούν άμεσα με τα προβλήματα αυτά. Να επιδιωχθούν λύσεις και παρεμβάσεις σε κάθε τομέα ξεχωριστά, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι να μπορέσουν σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον να προσφέρουν το αγαθό της Δημόσιας Υγείας στους συμπολίτες μας έτσι ακριβώς όπως πρέπει και τους αξίζει στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που έχουμε όλοι μας.

Παράλληλα, τόσο το Τμήμα μας όσο και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, το επόμενο – άμεσο – διάστημα και με την συμμετοχή της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, θα πραγματοποιήσουμε σειρά επισκέψεων σε κάθε φορέα παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο νομό ώστε από κοντά και από κοινού να προωθήσουμε την επίλυση των άμεσων και ξεχωριστών προβλημάτων.

Είμαστε Όλοι αρωγοί στην κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Δημόσιας Υγείας.

 

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s