Ταχύτητα και διαφάνεια για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 29 Αυγούστου το σχέδιο νόμου για το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και στόχο την παράκαμψη της γραφειοκρατίας και την διαφάνεια. Με απλή «γνωστοποίηση» θα ξεκινούν ακόμη και αυθημερόν οι περισσότερες δραστηριότητες σε τουρισμό, βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, η όλη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία ενός φιλικού κλίματος για τις επιχειρήσεις, το οποίο θα λειτουργήσει ως βασικός μοχλός για την ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο τίθενται και οι βασικές προϋποθέσεις αναχαίτισης της ύφεσης και στήριξης της απασχόλησης.

Το σχέδιο νόμου, που τέθηκε σε διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση εντός του Σεπτεμβρίου, εναρμονίζεται με τα αντίστοιχα αδειοδοτικά πλαίσια των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. Στο γενικό μέρος τίθενται οι βασικές αρχές της αδειοδότησης, ενώ στο ειδικό μέρος εισάγονται οι σχετικές ρυθμίσεις απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων σε τρεις βασικούς κλάδους της οικονομίας μας, τη μεταποίηση τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τα τουριστικά καταλύματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s