Ρ. Σβίγκου: Οι πρώτοι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα καίρια ερωτήματα του Συνεδρίου

Ανακούφιση των ασθενέστερων, ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και καταπολέμηση της ανεργίας, μαζί με τη μεταρρύθμιση σε Παιδεία, Υγεία και κράτος με ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων δομών και βελτιωμένες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, είναι οι βασικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα και ενώ κλείνει ένας χρόνος από την δεύτερη εκλογική νίκη, του περασμένου Σεπτεμβρίου, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

«Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των πολιτών και να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες της πολιτικής που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα», ανέφερε η κ.Σβίγκου σε συνέντευξή της που δημοσιεύει «το Χωνί».
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, που ολοκληρώνεται την επόμενη περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε από την κοινωνία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αδύναμων απέναντι στους ισχυρούς και αυτό κάνει, παρουσιάζοντας δείγματα γραφής σε μια σειρά τομείς», υπογράμμισε.
«Το στρατηγικό σχέδιο για μια Ευρώπη που συνθλίβεται μεταξύ της πολιτικής λιτότητας και της ακροδεξιάς απάντησης στο προσφυγικό, καθώς και το αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα υπό συνθήκες επιτροπείας συνιστούν τα 2 καίρια ερωτήματα αυτού του Συνεδρίου», ανέφερε επίσης η κ.Σβίγκου.
«Ταυτόχρονα, πρέπει να μας απασχολήσει το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικός φορέας, θα γίνει πιο αποτελεσματικός, γειωμένος στην κοινωνία και τις ανάγκες της, ένα σύγχρονο, πλουραλιστικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς. Η απεύθυνσή μας είναι πρώτιστα στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς, παρόλο που γνωρίζουμε ότι οι οργανωμένες δυνάμεις της αποκλείουν τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι ανέφικτη η σύγκλιση σε επιμέρους θέματα, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες για την υπεράσπιση των κοινωνικά ασθενέστερων».
Στο μέτωπο των εργασιακών, η ίδια διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει «αμία κουβέντα για νέες αντεργατικές ρυθμίσεις» και θα επιδιωχθεί «ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» και η προστασία της εργασίας.
Απέρριψε εξάλλου τα σενάρια για ενεργοποίηση του δημοσιονομικού «κόφτη» από την αντιπολίτευση και κάποια ΜΜΕ: «Αν κάποιος χρειάζεται «κόφτη» είναι η Ν.Δ. στις απερίγραπτες δηλώσεις καταστροφολογίας και μαύρης προπαγάνδας. Είναι εξοργιστική η προσπάθειά της να κάνει το «άσπρο» «μαύρο», όπως είναι και απύθμενο το θράσος της όταν δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της για το πού έφτασε η χώρα με το success story των «ημετέρων» και των ισχυρών. Η Ν.Δ. ζει και αναπνέει με τα πιο καταστροφικά σενάρια για την ελληνική οικονομία και προσεύχεται για την αποτυχία της χώρας. Μιλούσαν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, μετά για μη κλείσιμο της αξιολόγησης, τώρα για κόφτη. Θα διαψευστούν για μια ακόμα φορά. Το έχουν συνηθίσει, εξάλλου», διαβεβαίωσε.
«Ο αρχηγός της Ν.Δ. υπήρξε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με χιλιάδες απολύσεις στο ενεργητικό του και ένθερμος υποστηρικτής των μνημονιακών εγκλημάτων και των πιο ακραίων θέσεων του ΔΝΤ», υπενθύμισε επίσης η κ.Σβίγκου. «Υποστηρίζει τις πιο παλιές και φθαρμένες νεοφιλελεύθερες απόψεις που εφαρμόστηκαν … και εκείνο το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που βρέθηκε σε θέσεις ευθύνης, υπηρέτησε πολιτικές περικοπών, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τους νόμους … Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα γραμμάτια που ξεπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης στη διαπλοκή, όπως αποδεικνύεται κι από τη στάση του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».
Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μοναδικό της αντιπολιτευτικό σύνθημα, καθώς «προσπαθεί να συσπειρώσει ένα κόμμα που βρίσκεται σε πρωτοφανές στρατηγικό αδιέξοδο … και να απαντήσει ταυτόχρονα στους μύχιους πόθους της διαπλοκής για αριστερή παρένθεση και δεξιά παλινόρθωση», ενώ σχολιάζοντας την πιθανότητα απωλειών στην κυβερνητική πλειοψηφία, σημείωσε ότι «όση βάση είχαν αυτά που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα, άλλο τόση έχουν και σήμερα».
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s