Λιγότερος φόρος για 2,4 εκατ. ιδιοκτήτες – Από την Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο από πέρσι, λόγω μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές. Από την Δευτέρα 29 Αυγούστου αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος του Ιανουαρίου 2017.  

Με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι που θα διαπιστώσουν τυχόν λάθη που αυξάνουν το ποσό του φόρου, θα πρέπει να υποβάλουν διορθωτική δήλωση.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 θα ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για την περίοδο 2010 – 2016 έως το τέλος του Νοεμβρίου, και θα ωφεληθούν από την μείωση των προστίμων κατά 50%.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από τον συγκεκριμένο φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρσι, περίπου 2,65 δισ. ευρώ.
Λόγω της μείωσης φέτος των αντικειμενικών αξιών σε διάφορα σημεία της επικράτειας, αλλά και επειδή δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στον συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών που διαπιστώθηκαν στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο από πέρσι και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν σχεδόν το ίδιο ποσό σε σχέση με εκείνο που κατέβαλαν το 2015.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s