Κάλεσμα του Δήμου Ν. Προποντίδας σε Καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

taxh dask paidia

Της κ. Δημαρόγλου (halkidikifocus.gr)

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά Δήμος Ν. Προποντίδας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο, με απογευματινά μαθήματα στα σχολεία του Δήμου, απευθύνοντας πρόσκληση στους Καθηγητές για να συμμετέχουν εθελοντικά.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ν. Προποντίδας αποτελεί μια ανοιχτή “πόρτα” στην ευκαιρία για όσους μαθητές χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια στα μαθήματά τους και χρήζουν κοινωνικής αρωγής.
Ήδη κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οργανώθηκαν αρκετά μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο. Συγκεκριμένα, για Δημοτική Κοινότητα Ν. Καλλικράτειας λειτούργησαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Καλλικράτειας μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο μάθημα των Μαθηματικών για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και μαθήματα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων (γραμμικό σχέδιο, χρώμα, ιστορία τέχνης, ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία, διακοσμητικό σχέδιο) σε μαθητές που θέλουν να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στη σχολή διακόσμησης, γραφιστικής, συντήρησης έργων τέχνης, σχεδιασμού ξύλου και επίπλων, βιομηχανικού σχεδιασμού) για μαθητές και ενήλικες.
Επίσης, για τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μουδανιών, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών παραδόθηκαν τα μαθήματα Φυσικής και Χημείας για μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών για τους μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού.

Τα μαθήματα παραδόθηκαν από εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους δασκάλους και καθηγητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα. Η ανταπόκριση των μαθητών και των γονιών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαιώνει την κοινωνική αναγκαιότητα στήριξης και διεύρυνσης αυτής της πρωτοβουλίας και καταδεικνύει την μεγάλη της κοινωνική προσφορά.
«Δραττόμεθα της ευκαιρίας να εκφράσουμε για ακόμη μία φορά τις θερμές μας ευχαριστίες στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που προσέφεραν αυτήν την πολύ σημαντική κοινωνική υπηρεσία στους μαθητές του Δήμου μας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, διδάσκοντας εθελοντικά και ανιδιοτελώς στους μαθητές που είχαν ανάγκη από κοινωνική στήριξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Με την εθελοντική τους αυτή δράση υπηρέτησαν άριστα τόσο τον ειδικό σκοπό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που είναι η υποστήριξη των μαθητών που χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια στα μαθήματά τους και χρήζουν κοινωνικής αρωγής για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, όσο και το γενικότερο κοινωνικό σκοπό που είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης ως παραδείγματος κοινωνικής συμπεριφοράς προς μίμηση, η καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά, φιλανθρωπικά, αισθήματα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία του Δήμου μας, τους συγχαίρουμε ιδιαίτερα που ως εθελοντές εκπαιδευτικοί προσέφεραν ανιδιοτελώς τις γνώσεις και τον πολύτιμο χρόνο τους σε έναν τόσο σημαντικό και αξιόλογο κοινωφελή σκοπό.
Ευελπιστώντας ότι η δράση τους αυτή θα βρει μιμητές και άλλους εκπαιδευτικούς στο άμεσο μέλλον, απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να γίνουν συνεχιστές αυτής της τόσο σημαντικής εθελοντικής πρωτοβουλίας και να προσφέρουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές εκπαιδευτικοί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας για το φετινό σχολικό έτος. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορεί να είναι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι δάσκαλοι και καθηγητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα, όπως, επίσης, και καθηγητές ξένων γλωσσών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που διατίθεται από το Τμήμα Παιδείας και υπάρχει ως συνημμένα αναρτημένη στο portal του δήμου: http://www.nea-propontida.gr και να την αποστείλουν:
μέσω fax στο νούμερο: 2373350257 ή
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: zoi.milonopoyloy@nea-propontida.gr

Πληροφορίες στο Τηλέφωνο: 2373350257 και 2373350208.
Απαραίτητο το αντίγραφο πτυχίου
Αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ν. Προποντίδας για την παροχή διευκρινίσεων και πληροφοριών είναι το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με το οποίο μπορουν να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2373350208 και 2373350257
FAX: 2373350257
Email:zoi.milonopoyloy@nea-propontida.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s