Τι λέει ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» – ΒΙΝΤΕΟ

Τι λέει ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού - ΒΙΝΤΕΟ

 

Ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού”έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος προς τονΤρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τονΕΝΦΙΑ.

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τρόπο», απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ωστόσο, στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε: «οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύηςΘεανώ Φωτίου, έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής στενότητας, για να βοηθήσουμε αυτά τα ιδρύματα και αυτά τα παιδιά».

«Εξετάζουμε το πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή, φορείς οι οποίοι πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία για να ασκήσουν αυτό το έργο, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και φορολογικές υποχρεώσεις με χρήματα που θα αφαιρέσουν από την κοινωνική τους δράση. Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί πολιτικά και ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε», επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

 

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s