Ο κος Κέλλας και η ΝΔ να μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη μας, ούτε την μνήμη μας.

SYRIZA nom logo
Θυμηδία αλλά και την κοινή λογική προκαλούν τα όσα υποστήριξε  ο β. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χ. Κέλλας κατά την – εθιμοτυπική λόγω ΔΕΘ και τίτοτα περισσότερο – επίσκεψή  του στο Κ.Υ. Καλλικράτειας. 
Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στον όψιμο υπερασπιστή της δημόσιας υγείας της ΝΔ, ότι τα προβλήματα που «διαπίστωσε» δεν έπεσαν από τον ουρανό και μάλιστα στα δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από τα  προβλήματα τα δημιούργησε και πολλά άλλα τα διόγκωσε η κυβέρνησή του (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) αποδεχόμενοι τις οριζόντιες κοινωνικές περικοπές των δανειστών και αποσκοπώντας πονηρά οι ίδιοι, στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
Η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ., οι απολύσεις νοσηλευτών, οι απλήρωτες εφημερίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια, οι προκλητικές μετατάξεις, τα χαράτσια στους ασθενείς, ο αποκλεισμός χιλιάδων άνεργων πολιτών από την δημόσια υγεία, οι αμαρτωλές συμβάσεις υλικών, τα ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, η δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ και πολλά άλλα, είναι αποκλειστικό έργο του κόμματός του και του ΠΑΣΟΚ και ορισμένα από αυτά προσωπικές «εγχειρήσεις» του σημερινού αρχηγού του. Καταστάσεις που σήμερα η παρούσα κυβέρνηση δίνει τιτάνιο αγώνα να εξαλείψει και να φέρει σταδιακά την κανονικότητα στον χώρο της δημόσιας υγείας, έχοντάς την στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής της πολιτικής.
Έτσι λοιπόν:
Οι 25.000 κενές θέσεις δεν προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια αλλά από την δική του κυβέρνηση, αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προσλήψεις. Γι΄αυτές που – δήθεν – είχε εξασφαλίσει ο νυν πρόεδρός του και τότε υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το 2014, την στιγμή που απέλυε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, το ερώτημα είναι γιατί δεν τις έκανε στον έναν χρόνο που ήταν στην κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τις έκανε (4.500) και συνεχίζει.
Η υποχρηματοδότηση δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί των ημερών τους, που στόχευαν στο κλείσιμο των Κ.Υ και την συρρίκνωση των νοσοκομείων. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε την δημόσια υγεία με 365 εκ. ευρώ. Ενισχύει τα Κ.Υ. και τα νοσοκομεία.
Τα 5ευρα στα νοσοκομεία δεν τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα τα κατήργησε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικαίωμα σε 2,5 εκ πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην περίθαλψη και στα φάρμακα. Η κυβέρνησή του τους έριξε στον Καιάδα.
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός δεν πάλιωσε ξαφνικά, ήταν παμπάλαιος. Και σε ειδικές περιπτώσεις, οι συμβάσεις λειτουργίας τους με αμαρτωλές εταιρίες, σκανδαλώδεις.
Τόσο ο κος Κέλλας όσο και η ΝΔ ας μην προκαλούν με την υποκρισία τους, ούτε την νοημοσύνη μας ούτε την μνήμη μας (την δική μας, των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στην δημόσια υγεία) κάνοντας το άσπρο, μαύρο.
Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s