1.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αύριο – συνολικά 9.100 μέχρι το τέλος του μήνα

Προχωρά από το υπουργείο Παιδείας η ενίσχυση των σχολείων Ειδικής Αγωγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη βουλή και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Αύριο θα γίνουν 1.500 προσλήψεις και συνολικά 9100 θα προσληφθούν φέτος, μέχρι το τέλος του μήνα. 

Για την κατάσταση και τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή μίλησε από τη Βουλή ο κ. Πελεγρίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου για την ανάγκη παράλληλης στήριξης στην Ειδική Αγωγή των παιδιών με αυτισμό, με αφορμή επιστολή μητέρας παιδιού από την Ιεράπετρα προς τον υπουργό Παιδείας, που είδε το φως της Δημοσιότητας.

Όπως είπε ο κ. Πελεγρίνης, συμμερίζεται την αγωνία της μητέρας και παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στον χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης είναι απαράδεκτη, υπενθυμίζοντας ότι είναι μια κατάσταση για την οποία δεν είναι υπεύθυνη η σημερινή κυβέρνηση, ούτε το υπουργείο Παιδείας, αλλά η αβελτηρία, η αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων, επί δεκαετίες ολόκληρες.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, ενώ κάθε χρόνο οι προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής προσωπικού και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης γίνονταν από τα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου, φέτος θα γίνουν, σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα, από τις 23-30 Σεπτεμβρίου. Αύριο θα γίνουν 1500 προσλήψεις και, συνολικά φέτος, θα προσληφθούν 9100 αναπληρωτές στην ειδική αγωγή, ενώ και πέρυσι, οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή ήταν κατά 45% περισσότερες από αυτές που έγιναν κατά τη χρονιά 2014-2015

Το υπουργείο παιδείας έχει την υποχρέωση της κατανομής των πιστώσεων στις περιφερειακές διευθύνσεις, ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Πελεγρίνης, την ευθύνη για τις προσλήψεις στις ειδικότητες ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των δομών της ειδικής αγωγής έχει το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην περιοχή της ευθύνης του.

Επίσης, για το σχολικό έτος 2016-2017 ιδρύονται 538 νέα τμήματα ένταξης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 23 νέες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Έτσι από το σχολικό έτος θα λειτουργήσουν επιπλέον 61 τμήματα ένταξης σε νηπιαγωγείο, 351 τμήματα ένταξης σε δημοτικά σχολεία, 126 τμήματα ένταξης σε γυμνάσια, 3 ειδικά νηπιαγωγεία, 9 ειδικά δημοτικά σχολεία, 5 εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, 9 ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια. Ακόμα, ιδρύονται 12 λυκειακές τάξεις στα στα υπάρχοντα ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s