Επίδομα σε όλους τους γονείς κάτω από το όριο της φτώχειας ζητούν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Για το αίτημα να αναπροσαρμοστεί το όριο τεκμαρτού εισοδήματος για την ετήσια ενίσχυση γονέων και κηδεμόνων, ώστε να μην την χάνουν γονείς και κηδεμόνες μόνο με την ιδιοκτησία ενός Ι.Χ. ή μίας μικρής κατοικίας, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.

Η ιδιοκτησία ενός απλού δυαριού ελάχιστης αξίας, ή ενός αυτοκινήτου, με το υφιστάμενο καθεστώς οδηγεί σε ένα τεκμαρτό εισόδημα που ξεπερνά τα 3.000 ευρώ και εμποδίζει τον δικαιούχο να πάρει αυτά τα 300 ευρώ, σημείωσε ο κ.Στέφος. Δεν είναι πολλά αυτά τα χρήματα, αλλά είναι ένα βοήθημα στην αρχή της χρονιάς.
Η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει άυξηση σε συγκεκριμένο μέγεθος, αλλά όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει μέχρι τα 9.000 ευρώ που είναι και το όριο της φτώχειας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
«Δεν πιστεύω ότι είναι μεγάλα τα ποσά» που θα απαιτηθούν, ενώ θα είναι χρήσιμα σε οικογένειες που πλήττονται βάναυσα … αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει με πολλούς τρόπους ότι μπορεί να συμπαρίσταται σε πολλά, έστω μικρά, που έχουν ωστόσο ξεχωριστή σημασία για πολλές οικογένειες», είπε ο κ.Στέφος.
Σημείωσε επίσης ότι δεν έγινε προσέγγιση σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες γιατί ήταν πιθανή η εκμετάλλευση για άλλες πολιτικές επιδιώξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που διαχώριζαν τους δικαιούχους με βάση τις θρησκευτικές τους δοξασίες.
Ολόκληρη η ερώτηση:
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
– Οικονομικών
– Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
-Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 3 & 4 του ν. 3016/2002 (ΦΕΚ. 110Α΄/17.05.2002) και στην παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 3879/21.09.2010 (ΦΕΚ. 163Α΄/21.09.2010) προβλέπεται ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Επίσης  με την αριθ. 2/46354/00226/20.07.2012 Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 2204Β΄/26.07.2012 διευκρινίζεται  ο τρόπος εξόφλησης των δαπανών για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης.
Τα παραπάνω ορίζουν ότι δικαιούχοι είναι γονείς και κηδεμόνες που είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίοι έχουν παιδί που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι το 16ο  έτος), με ετήσιο εισόδημα (δηλωθέν ή τεκμαρτό) που δεν υπερβαίνει τις 3000 ευρώ.
Είναι εμφανές ότι το τεκμαρτό εισόδημα των 3000 ευρώ είναι υπερβολικά χαμηλό και σαν άμεση συνέπεια με δεδομένες τις τρέχουσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενίσχυση που μπορεί να ανακουφίσει έστω και ελάχιστα την εισοδηματική τους κατάσταση.
Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την προστασία και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν, ώστε να ανακαθοριστεί προς τα πάνω το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος και να επωφεληθούν της ενίσχυσης ομάδες με σοβαρές ανάγκες.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s