Ακυρώθηκε η διαδικασία πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ

 

Της Σ. Πουλημένης (stokokkino.gr)

Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός του οικοπέδου της  ΒΙΟΜΕ μετά και την κινητοποίηση εργατών και αλληλέγγυων στο εγχείρημα που απέτρεψαν για ακόμη μια φορά τον κίνδυνο για το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα.

 Η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για το ακίνητο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια δημιουργώντας έναν κλοιό έξω από την αίθουσα που διεξαγόταν η αστυνομία.

Με την ματαίωση και αυτής της διαδικασίας εκποίησης ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των πλειστηριασμών που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015. Το 2015 έγιναν τρεις διαδικασίες πλειστηριασμών που ματαιώθηκαν και εκκρεμούσε μία που είχε πάρει αναβολή από τις 28 Ιανουαρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η νομοθετική πράξη της κυβέρνησης με την οποία πάγωναν οι πλειστηριασμοί στην ΕΝ. ΚΛΩ και την ΒΙΟΜΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Το ΙΚΑ είχε καταθέσει αίτηση ανακοπής της σημερινής διαδικασίας, αίτηση που θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο ενώ παράλληλα κατέθεσε αίτηση αναστολής μέχρι την εκδίκαση η οποία όμως απορρίφθηκε και για τον λόγο αυτό ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία που κηρύχθηκε άγονη.

Σύμφωνα με την δικηγόρο των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ, Όλγα Χαρίτου για να υπάρξει νέα διαδικασία πλειστηριασμού θα πρέπει να γίνει νέα αίτηση από την σύνδικο και νέα δικαστική απόφαση.
Το κίνημα αλληλεγγύης βρίσκεται σε ετοιμότητα όπως και οι εργαζόμενοι που επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην βελτίωση των προϊόντων, την επέκταση της διανομής και της διεθνούς δικτύωσης του εγχειρήματος.
«Η διαδικασία επανάληψης ενός πλειστηριασμού που ματαιώθηκε είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα. Το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ πηγαίνει πολύ καλά και αν λυθεί το ζήτημα του οικοπέδου θα δημιουργηθούν νέες δυνατότητες. Ήδη το e-shop για τα προϊόντα έχει αυξημένη ζήτηση, όπως και οι εξαγωγές αλλά και η ζήτηση στην ελληνική αγορά μέσω του Δικτύου χωρίς μεσάζοντες» αναφέρει ο Μάκης Αναγνώστου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ
Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε σήμερα και  αντιπροσωπεία αλληλέγγυων από την Γαλλία που στηρίζει το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ και τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης.
«Το εγχείρημα είναι σημαντικό γιατί αποτελεί ένα από τα παραδείγματα σχετικά σπάνια σε όλη την Ευρώπη που είναι η έννοια της αυτοδιαχείρισης αποκτά υλική υπόσταση και ελπίζουμε ότι σήμερα η ΒΙΟΜΕ είναι ένα εργοστάσιο που δουλεύει και λειτουργεί πραγματικά δίνει δυνατότητες» τόνισε ο Μιχάλης Συνοδινός από την συλλογικότητα «Solidarite Normandie Grece» μία από τις 24 συλλογικότητες στην Γαλλία που ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες ένα καραβάνι αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας φέρνοντας υλικά και φάρμακα στα κοινωνικά ιατρεία.

Μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του πλειστηριασμού οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα υπέρ του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ.

Σταυρούλα Πουλημένη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s