Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την απόρριψη της αίτησης θεραπείας της «Ελλ. Χρυσός» από το ΥΠΕΝ

SYRIZA nom logo
Η απόρριψη της Αίτησης Θεραπείας της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί επιστροφής του προσαρτήματος «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΥ» από το υπουργείο περιβάλλοντος αποτελεί σοβαρή και βέβαια θετική εξέλιξη ενάντια στην καταστροφική επένδυση εξόρυξης στις Σκουριές αφού στοιχειοθετείται πλέον ότι η εταιρεία παραβιάζει την σύμβαση της με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς αντιβαίνει στους όρους περιβαλλοντικής αδειοδότησης και αποτίμησης του περιβαλλοντικού και οικονομικού ισοζυγίου του έργου.

Αναγνωρίζοντας την θέληση της πολιτείας να δοθεί τέλος στην καταστροφική εξόρυξη στον τόπο μας, χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου. Χαιρετίζουμε και όλους τους απλούς πολίτες, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά όλης της χώρας που χρόνια τώρα επιμένουν, υπομένουν και αγωνίζονται για την οριστική και αμετάκλητη κατάργηση της εξόρυξης στις Σκουριές.

Έχουμε ακόμη λίγο δρόμο να διανύσουμε. Ως Ν.Ε. και ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και με την πολιτεία και με τους πολίτες για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της μακράς και επίπονης διαδρομής, με καθαρό μυαλό, ευελιξία αλλά και ξεκάθαρο στόχο: την προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος, εστιάζοντας την επόμενη ημέρα, στην «άλλου τύπου ανάπτυξη».

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s