Συμμετοχή και παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στην συνάντηση εκπροσώπων Αγροτοσυνεταιριστικών Οργανώσεων της Χαλκιδικής για την χρήση των εκτάσεων που χαρακτηρίζονται ως δασικές.

14937887 1494505380566018 311639328 n

 

Στην αίθουσα του Εμπορικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Αγίου Μάμαντος πραγματοποιήθηκε ευρεία ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων Αγροτοσυνεταιριστικών Οργανώσεων της Χαλκιδικής στην οποία προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τόσκας Λάζαρος και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Σ. Παπαματθαίου

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς θα συμβεί, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις μέχρι τώρα δικές της ενέργειες για το θέμα και διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι θα συνεχίσει να είναι – έμπρακτα – στο πλάι τους για την καλύτερη κατάληξη αυτού του θέματος, κυρίως στην μείωση του κόστους χρήσης των γαιών.

Ο Λ. Τόσκας από την μεριά του, επιβεβαίωσε την στήριξή του στους αγρότες και την προώθηση για επίλυση του ζητήματος και μέσα από την Περιφερειακή Ενότητα ενώ υποστήριξε ότι αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει όλους είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους που θα επιβαρύνει τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα της Χαλκιδικής, καθώς πάνω από 100 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης βρίσκονται υπό την απειλή να χαρακτηριστούν ως δασικές εκτάσεις, αφού το Δασικό Κτηματολόγιο συντάσσεται σύμφωνα με αεροφωτογραφίες του 1945, ενώ ακανθώδες ζήτημα είνια και το τίμημα για το δικαίωμα χρήσης αυτών των εκτάσεων

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού αποφάσισαν τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει τη διαχείριση της υπόθεσης και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς τα αρμόδια υπουργεία και την κεντρική διοίκηση.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s