Ξεκίνησε το πρόγραμμα της γειτονιάς του Ειδικού Σχολείου Ν. Προποντίδας

15241198 1261437987252998 8679902778608566327 n

Της Κ. Δημαρόγλου (halkidikifocus.gr)

 

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση εθελοντών συνοδών, αλλά και «οικονομικών νονών» στην πρόσκληση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Προποντίδας για την υλοποίηση του προγράμματος της γειτονιάς το οποίο θα πραγματοποιείται μέχρι τον Μάιο. Στο πρόγραμμα εντάσσονται μέχρι στιγμής 4 παιδιά και έχουν δηλώσει πρόθυμοι να βοηθήσουν 11 εθελοντές, ενώ ήδη χθες Τρίτη έγινε το πρώτο ραντεβού και η πρώτη έξοδος και σήμερα άλλο ένα παιδί θα εξερευνήσει τη γειτονιά του με τη συνοδεία εθελοντή.
Να υπενθυμίσουμε ότι με το πρόγραμμα της γειτονιάς ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ή και αναπηρία, με τη συνοδεία του εθελοντή, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην περιοχή που μένει, να γνωρίσει ανθρώπους και δραστηριότητες και να εντείνει την κοινωνικότητά του, μια και ακριβώς αυτό είναι ο σκοπός του προγράμματος: Να ενταχθεί σταδιακά ο μαθητής στον περιβάλλοντα χώρο της περιοχής που ζει, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και τους κανόνες του χώρου επιλογής του και να αποκτήσει το πρώτο δίκτυο ανθρώπων που θα αρχίσει να έχει κοινωνικές και φιλικές σχέσεις, πέρα από το σπίτι, το σχολείο και το χώρο θεραπειών του (δείτε αναλυτικά εδώ).Στόχος η ένταξη όσο των δυνατόν περισσότερων παιδιών

Μιλώντας στο halkidikifocus η Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Προποντίδας, Αθανασία Εμμανουηλίδου (η οποία μαζί με τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ν. Προποντίδας, Ανδρέα Κασκανιώτηαποφάσισαν την υλοποίηση του προγράμματος) δήλωσε ότι «προσφέρθηκαν μέχρι στιγμής 11 εθελοντές για τους πρώτους 4 μαθητές μας. Από το Δεκέμβρη του 2016, μέχρι το Μάιο του 2017, θα δεσμευτούν να ακολουθήσουν με συνέπεια τις αρχές του προγράμματος ένταξης στη γειτονιά, ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες ή και αναπηρία, συνοδεύοντας το κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένη μέρα και ώρα, σε μέρη και σε δράσεις που θα επιθυμεί το ίδιο, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς του».
Παράλληλα η κ. Εμμανουηλίδου ανέφερε ότι ήδη την Τρίτη το πρώτο από τα 4 παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έκανε την πρώτη του βόλτα μαζί με τον εθελοντή συνοδό του και σήμερα ακόμη ένα παιδί θα έχει την ίδια ευκαιρία. «Πρόκειται για νέους από την περιοχή μας με διάθεση προσφοράς και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα μιας και θα είναι οι πρώτοι!» είπε η κ. Εμμανουηλίδου αναφερόμενη στους εθελοντές, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι «απαραίτητο να είναι νέοι άνθρωποι για να αισθάνεται το παιδί ότι βγαίνει με έναν φίλο του». Επίσης τόνισε ότιτο Ειδικό Σχολείο συνεχίζει να αναζητά εθελοντές, πρώτον γιατί πρέπει ο εθελοντής να είναι από την ίδια περιοχή με το παιδί, ώστε να μην υπάρχουν ιδιαίτερες μετακινήσεις. «Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε εθελοντές από Κασσάνδρα και Καλλικράτεια, για να καλύψουμε τις ανάγκες» τόνισε η κ. Εμμανουηλίδου, προσθέτοντας ότι «ο δεύτερος λόγος που ζητούνται κι άλλοι εθελοντές είναι γιατί θέλουμε να εντάξουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε στο πρόγραμμα. Και ακριβώς γι’ αυτό συνεχίζουμε να ζητάμε και «οικονομικούς νονούς», δηλαδή ανθρώπους που με συνέπεια μπορούν να δίνουν 10 με 20 ευρώ το μήνα μέχρι τον Μάιο, ώστε όλο και περισσόερα παιδιά να κάνουν την εβδομαδιαία έξοδό τους και να αποκτούν περισσότερες σχέσεις με τους συναθρώπους τους».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s