Ανοίγουν πανω από 40.000 θέσεις εργασίας για μακροχρόνια & μη ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας στην εκπομπή Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα του φορέα για μακροχρόνιους και μη ανέργους, για δικαιούχους επιδόματος και μη που θα «τρέξουν» το 2017, τρία εξ αυτών τους επόμενους τρεις μήνες που αφορούν σε περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας.

Η κα Καραμεσίνη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για 24.261 ανέργους σε 274 δήμους – θύλακες υψηλής ανεργίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το οποίο είναι το πρώτο που θα τρέξει από τον ΟΑΕΔ το 2017 αφού αναμένεται και η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας.
Αμέσως μετά ακολουθεί το πρόγραμμα της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση δικαιούχων επιταγής επανένταξης που αφορά 10.000 βραχυχρόνια ανέργους οι οποίοι έχουν δικαίωμα και παίρνουν επίδομα ανεργίας και θα μπορούν να μετατρέψουν αυτό το επίδομα προαιρετικά σε επιδότηση απασχόλησης. Ενώ ακολουθούν προγράμματα για ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών καθώς και για 6.000 θέσεις εργασίας για νέους ηλικίας 25-29 ετών.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s