ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του ΣτΕ βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία της ΝΔ και των καναλαρχών – Ν.Παππάς: Όσοι μιλούσαν περί αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ας το ξανασκεφτούν

«Η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που καλλιεργούσε συστηματικά η Νέα Δημοκρατία από κοινού με τους καναλάρχες» τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την απόφαση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Με την απόφαση, δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς πλήρους ασυδοσίας που οικοδόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 27 χρόνια. Ένα καθεστώς ασυδοσίας το οποίο είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών και την υπονόμευση του δημοσίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και συνεχίζει:
«Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθίσταται σαφής η ανάγκη να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό διαγωνισμός για τις άδειες, οι οποίες, βεβαίως, δεν μπορούν να είναι ούτε τζάμπα, ούτε απεριόριστες, όπως ισχυρίζονταν ορισμένοι».
«Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε το ζητούμενο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου να γίνει σύντομα πραγματικότητα» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Παππάς: Όσοι μιλούσαν περί αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ας το ξανασκεφτούν

«Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί σπάνιο πόρο του Δημοσίου τις τηλεοπτικές συχνότητες -ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι οι άδειες μπορούν να είναι άπειρες»

Τη «γρήγορη αδειοδότηση» ώστε να μπει τέλος στη «δωρεάν εκπομπή» ζητά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ περί του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον, αναφερόμενος στη «παράνομη μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών» καλεί να το σκεφτούν «όσοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άδειες».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και το ΕΣΡ να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Σήμερα το πρωί δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί:

α) αναγκαία τη γρήγορη επανάληψη του διαγωνισμού κατ’ εφαρμογή του νόμου 4339/15 -άρα όσοι μιλούσαν περί «αντισυνταγματικού νόμου Παππά» ας το ξανασκεφτούν.

β) Παράνομη τη μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών -ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άδειες.

γ) Σπάνιο πόρο του Δημοσίου τις τηλεοπτικές συχνότητες -ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι οι άδειες μπορούν να είναι άπειρες.

Κυβέρνηση, κόμματα και ανεξάρτητη αρχή πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Γρήγορα η αδειοδότηση και τέλος στη δωρεάν εκπομπή. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, αυτό απαιτεί η κοινωνία».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s