Τα κακουργήματα για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα – παραδίδεται το απόγευμα η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απιστία, υπεξαίρεση, απάτη και ψευδή βεβαίωση περιλαμβάνουν οι κακουργηματικές πράξεις που περιγράφει το σχέδιο πορίσματος της πλειοψηφίας για τα «θαλασσοδάνεια», για σειρά ιδιοκτητών και στελεχών ΜΜΕ, αλλά και πολιτικών προσώπων που έχουν διαχειριστεί δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Παραδίδεται το απόγευμα στα πολιτικά κόμματα το σχέδιο πορίσματος που ετοίμασε η πλειοψηφία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 105,5 Στο Κόκκινο, στην εισήγησή τους, τα μέλη της επιτροπής που εκπροσωπούν την πλειοψηφία θα περιγράφουν συγκεκριμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε κακουργηματικές πράξεις, όπως απιστία, υπεξαίρεση, απάτη και ψευδή βεβαίωση και θα αφορούν σε πρόσωπα, τόσο από τον χώρο των ΜΜΕ (ιδιοκτήτες και στελέχη), όσο και στελέχη τραπεζών, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το πόρισμα θα κάνει λόγο για χορήγηση δανείων από τράπεζες χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, κάτι που αναδείχτηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά και πρακτικές ιδιοποίησης τραπεζικών δανείων από ΜΜΕ και χρήση τους για άλλους σκοπούς.
Να διευκρινίσουμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν έχει δικαιοδοσία να ζητήσει παραπομπή στη Δικαιοσύνη ή να διατυπώσει συγκεκριμένες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις, μπορεί, όμως, να τις περιγράψει και να προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση για να πάρουν, στη συνέχεια, οι υποθέσεις αυτές τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Το σχέδιο πορίσματος των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία από τις εισηγήσεις που θα δοθούν στα μέλη της Επιτροπής, με στόχο να αποτελέσουν τη βάση για την έκδοση Κοινού Πορίσματος, αν και, όπως όλα δείχνουν, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, θα δώσουν στη Δημοσιότητα ξεχωριστό πόρισμα.
Η Εξεταστική Επιτροπή ολοκλήρωσε πριν τις γιορτές μια πολύμηνη, εξαντλητική διαδικασία πολύωρων συνεδριάσεων και από τη θέση του μάρτυρα παρέλασαν πολλά πρόσωπα από τον χώρο των ΜΜΕ και του Τραπεζικού Συστήματος, αλλά και οικονομικοί διαχειριστές των κομμάτων που προχώρησαν σε σύναψη δανείων, που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους.
Το τελικό πόρισμα συμφωνήθηκε να παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, με ολιγοήμερη καθυστέρηση, καθώς ζητήθηκε επιπλέον χρόνος για να μελετηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες του του υλικού που εστάλη από τις τράπεζες, τα κόμματα και τα ΜΜΕ, αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις των προσκεκλημένων.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s