Από σήμερα, η υποβολή αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας – Όλα τα κριτήρια για τις 24.251 θέσεις του ΟΑΕΔ στους Δήμους

Από σήμερα και μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου άνεργοι μπορούν να διεκδικήσουν 24.251 θέσεις σε όλους τους Δήμους της χώρας μέσω του ΟΑΕΔ. Η διοικήτρια του Οργανισμού Μ. Καραμεσίνη παρέθεσε αναλυτικά τα κριτήρια και τη διαδικασία μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

Αναμενόταν να είναι για τους 274 υπόλοιπους Δήμους αλλά τελικά εντάχθηκαν όλοι (και οι 325), γιατί χρειάστηκε και εκεί να υποστηριχθούν τα σχολεία, είπε η κ. Καραμεσίνη.

Ετσι, η τρίτη φάση του προγράμματος μπαίνει μπροστά, με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στην ιστοθέση του ΟΑΕΔ να γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, για 24.251 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αφορούν πλειάδα ειδικοτήτων, από την καθαριότητα και τα γενικά καθήκοντα ως τους δασκάλους και τους κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και εκπαιδευτικών επιπέδων, από πανεπιστημιακή έχως υποχρεωτική, όπως περιγράφεται στους πίνακες που αναρτώνται ανά περιοχή.

Προτεραιότητα έχουν πάντα οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, καθώς αυτή είναι πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης, σημείωσε η ίδια, παραθέτοντας σειρά από κριτήρια:

  • το χρονικό διάστημα της εγγεγραμμένης συνεχούς ανεργίας
  • η ύπαρξη εγγεγραμμένου άνεργου συζύγου
  • το χρονικό διάστημα εγγεγραμμένης ανεργίας συζύγου
  • αναπηρία του αιτούντος ή προστατευόμενου μέλους
  • το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα
  • η ηλικία
  • ο αριθμός ανήλικων τέκνων
  • η εντοπιότητα
  • η ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων θα ακολουθήσει μία επεξεργασία 3-4 εβδομάδων για να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, στη συνέχεια θα υπάρξει η υποχρεωτική περίοδος ενστάσεων και τελικά θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, οπότε ανά περιοχή θα ενημερωθούν οι άνεργοι που βρίσκονται στις θέσεις προτεραιότητας ότι έχουν επιλεγεί, θα πάρουν παραπεμπτικό και θα προσληφθούν, είπε η κ. Καραμεσίνη.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου, όπως ανέφερε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s