Στη Δικαιοσύνη πόρισμα για την πρώην Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη- Πόρισμα ορκωτών ελεγκτών για τις δωρεές της «Ελληνικός Χρυσός»

DHMARXEIO ARISTOTELH

Του Χρ. Πέτρου (halkidikifocus.gr)

 

Στις εισαγγελικές αρχές και στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να διαβιβαστεί το πόρισμα ορκωτών ελεγκτών που αφορά την λήψη δωρεών της πρώην Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Αυτήν την απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη κατά την τακτική συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας.

Το πόρισμα αφορά τα οικονομικά έτη 2011-2014, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία στο τιμόνι του Δήμου Αριστοτέλη ήταν ο Χρήστος Πάχτας.

«Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αναπτύξει συναλλαγές και λάμβανε δωρεές από την εταιρεία με τους εξής τρεις τρόπους: χρηματικά ποσά σε μετρητά, προμήθεια υλικών και κατασκευή έργων. Όταν αναλάβαμε αποστείλαμε σχετικό έγγραφο στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στις λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα αναθέσαμε σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο των σχετικών συναλλαγών» εξήγησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πόρισμα εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως προέκυψε ορισμένες συναλλαγές έχουν γίνει παράτυπα και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.

«Φέραμε το θέμα προς συζήτηση προκειμένου να αποφασίσει το Σώμα σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, ώστε η Δικαιοσύνη και ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός να αποφανθούν για τη νομιμότητα ή μη των συναλλαγών» σημείωσε ο κ. Ζουμπάς.

 

MIXOS DS

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο παραιτηθείς Δήμαρχος Ιωάννης Μίχος προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση των αιρετών σχετικά με την υπόθεση, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μειοψήφίας υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών και των θέσεων της διοίκησής του, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για πολιτικά ορθές πράξεις και επωφελείς για τον τόπο από μία εταιρεία που δραστηριοποιείται και επενδύει στην περιοχή.

Πάντως, ο κ. Ζουμπάς υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή απέρριψε κάθε αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία με αντάλλαγμα την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

«Πήραμε απόφαση να διακόψουμε κάθε συναλλαγή που θα επιτρέψει την εταιρεία να επιβληθεί στον τόπο, υποθηκεύοντας το μέλλον των κατοίκων και της περιοχής μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s