Ρ.Σβίγκου: Δίνουμε μάχες σε ασφυκτικό πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία

Αποτέλεσμα εικόνας για σβιγγου

«Από την καταστροφολογία, η ΝΔ πέρασε στην καταγγελία. Ήθελε να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα 4,5 δις του ΔΝΤ και ακόμα περισσότερα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενη στην απόφαση του Eurogroup έκανε λόγο για «περίγραμμα συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

«Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα περίγραμμα συμφωνίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Έχει κατά την άποψή μου τρία θετικά στοιχεία» τόνισε η Ράνια Σβίγκου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Star σημείωσε ότι «το πρώτο είναι ότι ακυρώνονται όλα τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα για αποσταθεροποίηση, όλα τα σενάρια καταστροφολογίας. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία στην οποία και αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ακυρώνονται τα σχέδια του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δις».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει στο τραπέζι η συζήτηση για 4,5 δις μέτρα».

Για μείγμα πολιτικής «όπου για κάθε ευρώ επιβάρυνσης του Έλληνα φορολογούμενου θα πρέπει να υπάρχει κι ένα αντισταθμιστικό μέτρο ελάφρυνσης» έκανε λόγο η ίδια αναφερόμενη για μετά το 2019.

Παράληλα αναφερόμεν ηστην αξιωματική αντιπολίτευση σημνείωσε ότι «η ΝΔ έχει περάσει πολλά στάδια, από την καταστροφολογία και την επένδυση στην αποτυχία, τώρα έχει περάσει στο άλλο στάδιο, της καταγγελίας. Νομίζω ότι πρέπει να συνηθίσει ότι και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κι ότι δεν θα επιβαρυνθεί η προοπτική της χώρας για έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία».

Συνεχίζοντας η Ρ.Σβίγκου σημείωσε ότι «για τα μέτρα 4,5 δις που ζήταγε το ΔΝΤ η ΝΔ δεν είπε λέξη. Ήθελε να γίνουν αποδεκτά όλα και ακόμα περισσότερα. Και τώρα υποκριτικά κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έδωσε μάχες και θα δώσει και το επόμενο διάστημα».

«Σε αντίθεση με όσα λέει η ΝΔ, η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και αυτό θα γίνει με όρθια την κοινωνία. Γνωρίζουμε, βέβαια, πολύ καλά ότι οι κινήσεις μας γίνονται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας, όπου κάθε ευρώ μετράει για τον ‘Έλληνα πολίτη. Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα με την κοινωνία όρθια και με τους πολίτες να μπορούν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία. Γι αυτό το λόγο δεν έχουμε κάνει αποδεκτά τα παράλογα μέτρα που ζήταγε το ΔΝΤ, τη στιγμή που η ΝΔ ζητούσε σε όλους τους τόνους να  δεχθούμε αυτά και άλλα περισσότερα» σημείωσε η ίδια.

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι «περιμένουμε ακόμα να ακούσουμε την πρόταση της ΝΔ για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Γιατί το μόνο που έχει κάνει την τελευταία περίοδο είναι να ζητά εκλογές και να παρακαλά τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s