Ευκλ. Τσακαλώτος: Μηδενική η δημοσιονομική επίπτωση από τα μέτρα (Video)

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλώτος

Για μηδενική «καθαρή» δημοσιονομική επίπτωση από τα μέτρα, δεσμεύθηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπενθυμίζοντας τι είπε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί: «όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη που είπε ο Μοσκοβισί. Όταν δημοσιογράφος ρώτησε πως ισχυρίζεται η Ελλάδα ότι δεν θα πάρει ούτε ένα μέτρο ο Μοσκοβισί απάντησε «καθαρά» (net). Είπε ότι δεν θα πάρει η κυβέρνηση «καθαρά μέτρα», ότι αν π.χ. ληφθούν 1 δις μέτρα από την οικονομία θα δοθούν 1 δις θετικά μέτρα για την οικονομία».

 

 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα ενημερώσει και την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «θα σας δώσω 4-5 μέρες για να ξεπεράσετε την στεναχώρια ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, ότι θα πάρουμε νέα μέτρα 4,5 δις ή 2 δις».

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Ευκλ. Τσακαλώτος υπογράμμισε: «να ευχαριστήσω τη ΝΔ που μου έδωσε συγχαρητήρια ότι βελτιώνονται τα ελληνικά μου. Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Όταν μιλά ο Τζανακόπουλος δεν μιλά για πάρτη του, αλλά από την κυβέρνηση που δρα συλλογικά». «Το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε αλλά ότι δεν σας αρέσει. Βάλατε όλα τα αυγά στο ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. Είχα ειδοποιήσει τον Κ. Μητσοτάκη ότι θα πέσει, όπως ο πατέρας του, στην παγίδα Σαμαρά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια», είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τα «καθαρά μέτρα» ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «κάποιοι θα κερδίσουν, μερικοί θα χάσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα αυτοί που θα χάσουν να περιορίσουν τις απώλειες».

«Εμείς είμαστε πάντα ανοικτοί σε συζητήσεις με «καθαρή» δημοσιονομική επίπτωση και σε αναδιαρθρώσεις. Εκεί θα δείτε σε λεπτομέρεια ποιος κερδίζει και ποιος χάνει», είπε και τόνισε ότι «ακόμη συζητάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για την απασχόληση, ότι θα συζητήσουμε τα «ιδεολογήματα της Αριστεράς» που λέει η ΝΔ όπως τις συλλογικές συμβάσεις». «Βάζουμε πράγματα που θα αναστρέψουν την γενική εικόνα ότι χάνει η εργασία», ήταν το συμπέρασμα του υπουργού Οικονομικών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s