ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

syriza-nom-logo
Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων – μετά από εννιά χρόνια – κρίθηκαν αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι (μοναχοί, πολιτικοί και ιδιώτες) για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.
Παρά την απόφαση της δικαιοσύνης περί «μη δόλου των εμπλεκομένων», το χρονικό ιστορικό, τα στοιχεία της τότε περιόδου αλλά και οι δυναμικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, δεν παραγράφονται – τουλάχιστον – από την μνήμη και την πεποίθηση των πολιτών και της κοινής γνώμης για το τι ακριβώς ήταν το Σκάνδαλο Βατοπεδίου:
Μια επιχειρούμενη αρπαγή και ανταλλαγή δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου, κατέχοντας «χρυσόβουλα» αλλά και την πολιτική και νομική στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και συγγενών τους.
Προσπάθεια η οποία και δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας, των κινημάτων της και του τότε «Συνασπισμού», επιτρέποντας σήμερα την δικαιοσύνη να μιλά και ορθώς, για «γη και περιουσία» που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου.
Το ότι αυτή η real estate επιχείρηση, σταμάτησε αποκαλυπτόμενη και  ότι οι διεκδικούμενες εκτάσεις ανήκουν στο δημόσιο, είναι για εμάς οι μεγάλες και πραγματικές νίκες μέχρι σήμερα αλλά και για το μέλλον. Οι δε αθώοι της υπόθεσης (κατά την κρίση του δικαστηρίου), παραμένουν στην συνείδησή μας ως «εμπλεκόμενοι».
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s