Δελτίο Τύπου ΙΓΓΛΕΖΗ: Εξόφληση υποχρεώσεων Δήμων Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιχορήγηση ύψους 8εκατ. ευρώ στον Δ. Σιθωνίας και 1.8 εκατ. ευρώ στο Δ. Πολυγύρου για την εξόφληση υποχρεώσεων από το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ» 

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 13260/25-4-2017 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η επιχορήγηση 12.870.225,47 ευρώ  στους Δήμους της Χώραςαποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 1/3/2017, από τα χρηματικά διαθέσιμα του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).

Καθίσταται έτσι δυνατή η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων των Δήμων σε ιδιώτες και δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκπληρώσουν τις χρηματικές τους υποχρεώσεις και να καλύψουν δαπάνες που προέρχονται από τελεσίδικες αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά ο οικονομικός προγραμματισμός τους.

Με τον τρόπο αυτό αποπληρώνονται οι οφειλές των Δήμων σε ιδιώτες που εκκρεμούν χωρίς να δυσχεραίνεται η περαιτέρω λειτουργία των Δήμων και οι παροχές τους προς τους πολίτες.

Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τόπο μας δεδομένου ότι για το Νομό Χαλκιδικής εγκρίθηκε επιχορήγηση 8.032.135,90 εκατ. ευρώ στο Δ. Σιθωνίας και 1.832.775,10 εκατ. ευρώ στο Δ. Πολύγυρου για την εξόφληση υποχρεώσεων από το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ».

Αντίστοιχες επιχορηγήσεις για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους είχαν εγκριθεί το προηγούμενο διάστημα από το Υπουργείο Εσωτερικών γιατους Δήμους του Νομού Χαλκιδικής, ενδεικτικά για το Δήμο Αριστοτέλη είχε εγκριθεί ποσό 2.3 εκατ. ευρώ.

 

28-04-2017

Κατερίνα Ιγγλέζη,

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s