Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις γεωτρήσεις της «Ελλ. Χρυσός»

syriza-nom-logo
Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το καταστροφικό αποτέλεσμα των παράνομων αποστραγγιστικών γεωτρήσεων που πραγματοποιεί εδώ και δύο μήνες η «Ελλ. Χρυσός» στις Σκουριές – και όχι η «ξηρασία» όπως γελοιωδώς επιχειρούν να μας πείσουν τόσο η εταιρεία όσο και τα «Μέσα ενημέρωσής» της, έρχονται να επιβεβαιωθούν όχι μόνο από τις σοβαρότατες καταγγελίες του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα.
 
Οι αντλήσεις αποστράγγισης επέφεραν τη μείωση του νερού για τους κατοίκους της Μ. Παναγίας και σύντομα θα επέλθει το ίδιο και για το Νεοχώρι και για το Παλαιοχώρι, με κατάληξη την ολοκληρωτική έλλειψή του. Δυστυχώς δεν μιλάμε πλέον για προβλέψεις αλλά για μια ζοφερή πραγματικότητα. Αποδεικνύει περίτρανα ότι η παρουσία και η δραστηριότητα της «Ελλ. Χρυσός» είναι καταστροφική για όλουςΑκόμα και για τους υπερασπιστές την εξόρυξης. 
Πριν να είναι πολύ αργά, καλούμε το ΥΠΕΝ αλλά και την κυβέρνηση να παρέμβουν άμεσα. Οι γεωτρήσεις πρέπει να σταματήσουν τώρα, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες της οριστικής και αμετάκλητης αποβολής της «Ελλ. Χρυσός» από τις Σκουριές.
 
Η καταστροφή δεν είναι θεώρημα πλέον αλλά γεγονός. Και οι ευθύνες, συγκεκριμένες.
Το Γραφείο Τύπου
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s