Στη διαιτησία κατά της Ελληνικός Χρυσός προσφεύγει το Δημόσιο

.

Της Σ. Πουλημένης – stokokkino.gr
Με έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσο, ζήτησε επισήμως την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την προσφυγή στη διαιτησία.
Η προσφυγή του Δημοσίου στην διαιτησία προβλέπεται από τον όρο 7 της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας που κυρώθηκε με άρθρο 52 του ν. 3220/2004 και δεν χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας. Πρόκειται δηλαδή για μονομερή ενέργεια στην οποία προχωρά το δημόσιο κατά της Ελληνικός Χρυσός προσδοκώντας οριστική διευθέτηση του ζητήματος με τις Σκουριές.
 Το Δημόσιο ορίζει έναν εκπρόσωπο του μέσω του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία “Δρυλλεράκης και Συνεργάτες”, αντίστοιχα η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ορίζει τον δικό της εκπρόσωπο και ο διαιτητής ορίζεται από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Η διαδικασία που είναι μυστική,  αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και να διαρκέσει περίπου 4 μήνες και στη συνέχεια θα εκδοθεί το αποτέλεσμα της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ασκούσε πιέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε το Δημόσιο να μην προσφύγει στην διαιτησία με τον ισχυρισμό ότι «θα κάνει κακό στην επένδυση» και αντίστοιχες πιέσεις ασκούσαν και οι εργαζόμενοι σε αυτήν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s