Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της Κατερίνας Ιγγλέζη με θέμα «Αποζημίωση των παραγωγών της Χαλκιδικής για την καταστροφή των αροτραίων καλλιεργειών» (video)

Συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης της Κ. Ιγγλέζη για το πρόβλημα της ξηρασίας των αροτραίων εκτάσεων , προκλήθηκε στην βουλή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Αποστόλου κατά την απάντησή του αναφέρθηκε στο υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη τη Β. Ελλάδα και παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση στις περιπτώσεις που αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλαμβάνει και την ξηρασία των αροτραίων εκτάσεων, θέμα που απσχολεί και εξετάζει ήδη η αρμόδια επιτροπή.

Ειδικά για τώρα, τόνισε, συντάσσεται φάκελλος για το ζήτημα ο οποίος και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση ώστε το Υπ. Οικονομικών να μπορέσει να καλύψει το  χαμένο εισόδημα των αγροτών, αναγκαστικά μόνο μέσω των ΠΣΕΑ. Δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος τρόπος κάλυψης και αυτό χρονικά σημαίνει δυο χρόνια.

Στην δεύτερη τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη επέμενε στην εξεύρεση τρόπου ώστε αυτές οι αποζημιώσεις να έρθουν νωρίτερα. «Η εμπειρία όλων μας όταν πρόκειται για αποζημιώσες από τα ΠΣΕΑ είναι οδυνηρή και όταν πρόκειται για αγρότες σημαίνει και την αδυναμία τους να επενδύσουν για την επόμενη χρονιά. Ζητάμε από το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες. Προκύπτει η ανάγκη να επανεξετασθεί  το ασφαλιστικό καθεστώς του ΕΛΓΑ και να συνυπολογίζει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s