Τροπολογία για προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ σε δημόσιο και δήμους

Κατερίνα Κανάκη – Σε προγράμματα του ΟΑΕΔ σε δημόσιο και δήμους, θα μπορούν να εντάσσονται με ΚΥΑ μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 έως 67 ετών, όπως προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Με την τροπολογία δίνεται το «πράσινο φως» για την έναρξη του προγράμματπς προσλήψεων ανέργων από το ΟΑΕΔ όπου θα δίνει την δυνατότητα ένταξης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόληση τους στο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και πάσης φύσεως επιχειρήσεις αυτών.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις παραπάνω διατάξεις δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αφού τα εν λόγω προγράμματα υλοποιούνται κατά όμοιο τρόπο από διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση της Βαρσοβίας, για κατάσχεση και δήμευση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s