Μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους ιδιώτες καλεί η Ν.Δ. (Video)

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβασιούχοι καθαριότητας

Στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους μετά τη δικαστική απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε παράνομη την συνέχιση της εργασίας τους κλήθηκαν να τοποθετηθούν η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Μόνιμη λύση για τους εργαζόμενους θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ιδιώτες στη διαχείριση των απορριμμάτων προτείνει η Ν.Δ.

 

Πάγια πρόταση της Ν.Δ. να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας τις αρμοδιότητες του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα με στόχο του τη συρρίκνωση του. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας για το θέμα των συμβασιούχων στο ΣΚΑΙ πρότεινε να πάει η διαχείριση των απορριμμάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα είπε: «Το μείζον είναι να βρουν δουλειά οι άνθρωποι. Αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αρνήσεις ιδεοληπτικές στο να μην πάει ο ιδιωτικός τομέας και στην διαχείριση των απορριμμάτων;»

«Βεβαίως και είναι ανοικτό αυτό το θέμα και θα δούμε τι λέει η κυβέρνηση και γι’ αυτό» πρόσθεσε. Λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε την σχέση εργασίας των συμβασιούχων ως «ευέλικτο» τρόπο εργασίας αν και παραδέχθηκε ότι δημιουργεί μια κατάσταση ομηρίας.

Ρ. Σβίγκου: Μόνιμη λύση, όχι στην ομηρία των εργαζομένων

«Η τακτική των παρατάσεων των συμβασιούχων ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για να κρατούν τους εργαζόμενους σε ομηρία» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που ήταν στο πάνελ.

Διατυπώνοντας εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «λύση προς όφελος των εργαζομένων, ενώ έχουν δρομολογηθεί 2.500 μόνιμες προσλήψεις».

Υποστήριξε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα λύνει μόνιμα το θέμα ώστε να μην υπάρχουν εργαζόμενοι σε ομηρία. Δεν θέλουμε κανένα άνθρωπο να είναι όμηρος ούτε να απολυθεί» ενώ όπως επισήμανε δεν μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση αυτή για αναλγησία τη στιγμή που έφερε πίσω στις δουλειές τους καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες που είχαν απολυθεί από τις πολιτικές που εφάρμοζε η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης.

Κατ. Μπρέγιαννη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s