Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ.Εσωτερικών για τους ΟΤΑ

Κατερίνα Κανάκη – stokokkino.gr

 

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τους ΟΤΑ. Σε αυτό περιλαμβάνονται ρυθμίσεις αναφορικά με τη λειτουργία τους, τα οικονομικά και το προσωπικό των νομικών προσώπων αυτών, αλλά και τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις», και περιλαμβάνει 140 άρθρα με ρυθμίσεις για όλα τα θέματα της αυτοδιοίκησης.
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ. και η κατάργηση των χειρόγραφων βιβλίων του Δημοτολογίου, μέσα από την λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών».
Τέλος, οι δήμοι θα μπορούν πλέουν να καλύπτουν τις δαπάνες ταφής προσώπων που βρίσκονταν σε οικονομική αδυναμία ή είχαν την ιδιότητα του πρόσφυγα. Την ίδια ώρα, με άλλη διάταξη του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών από ιδιώτες.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s