Ε. Αχτσιόγλου: Ρύθμιση για τους απλήρωτους εργαζόμενους μέσα στον Σεπτέμβρη

Αποτέλεσμα εικόνας για αχτσιόγλου

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ίδια η κοινωνία βάζει ερωτήματα, όταν μαθαίνει για αποφάσεις που δικαιολογούν εργοδότες, οι οποίοι δεν πληρώνουν επί μήνες το προσωπικό»

«Η αξιολόγηση μιας δικαστικής απόφασης, δεν σημαίνει παρέμβαση. Υπάρχει διάκριση των τριών λειτουργιών» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «η ίδια η κοινωνία βάζει ερωτήματα, όταν μαθαίνει για αποφάσεις που δικαιολογούν εργοδότες, οι οποίοι δεν πληρώνουν επί μήνες το προσωπικό».

Η Ε. Αχτσιόγλου σημείωσε «ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ρύθμιση για τους απλήρωτους εργαζόμενους και την κρυμμένη εργασία».

Αναφερόμενη στα μπλοκάκια, είπε ότι «θα χρηματοδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε όσους εργοδότες μετατρέψουν τη συνεργασία με μπλοκάκι σε πρόσληψη».

Σχετικά με τα προγράμματα εργασίας, δήλωσε ότι «είναι μεν ορισμένου χρόνου, αλλά προσφέρουν ασφάλιση και οι εργαζόμενοι σε αυτά απολαμβάνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα του σχετικού νόμου».

Η Ε. Αχτσιόγλου, μίλησε και για την αξιοποίηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επεσήμανε ότι «έχουν καταγραφεί συνολικά1.126 ακίνητα, τα οποία αποτελούν δημόσια περιουσία και εξετάζεται η αξιοποίησή τους».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s